Lägg sedan över på en kall yta och låt svalna helt innan de eventuellt dekoreras med kristyr. Beroende på hur smulig eller blöt den är så tillsätt en matsked vatten i taget tills degen går ihop, du får kanske arbeta ihop degen med händerna i slutet
Färga kristyren med önskad färg (karamellfärg) fyll spritspåsar och dekorera. Blanda ihop sirap, farinsocker, kryddor och grädde i en kastrull och värm på tills alla sockerkristaller har smält
Spritsa mönster och dekoration påpepparkakorna eller pepparkakshuset. påkristyren i två skålar om du vill färga en del av kristyren med någon droppe hushållsfärg ex
1 påse pepparkakskryddor. Blanda ihop sirap, farinsocker, kryddor och smör i en bunke. Rör ner grädden. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och rör tills allt är blandat
Låt svalna på ett galler tills den är helt kall. Forma till bollar och sätt på en pinne. Jag rullade mina sedan i socker som jag färgat rött så att klubborna skulle påminna om glittriga julgranskulor
Receptet påkristyr kommer från Sju sorters kakor och är som följer. Om inte, eller om de ni bakat är slut, har jag ett superenkelt recept på pepparkaksdeg som behövs förberedas dagen innan men som sedan kan bakas ut till suuuupergoda pepparkakor
Vill ni baka nåt enkelt och skojigt. Testa dessa cake pops med juliga smaker. Efter att jag hade stansat ut hjärtan till den rostade mjuka pepparkakan fick jag en hel del kaka över och det kan man ju inte bara kasta bort, så då passade detta utmärkt
Kakorna gräddas i ugnene på 225 grader i 7 minuter. Förra helgen bakade jag pepparkakor efter det här superbraiga receptet som kommer från min mammas vän Pia, tack så mycket för det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.