2 ekologiska citroner, skal och saft. Grädda i 175 grader i ca 40 min, Känn med stick så citronkakan är torr och färdiggräddad. 2 ekologiska citroner, skal och saft
Nya kakor för ett kakmonster. Man kan äta dem direkt från frysen också, sånna kakor gillar jag. Kakor. KokosKrispKakorca 20 st1/2 dl osötat äppelmos/puré1/2 dl socker1/2 dl brun farin1/2 tsk vaniljsocker1 dl mjöl1/4 tsk bikarbonatnypa salt1 dl krossade cornflakes [jag använde bovete"flakes"]1 dl havregryn1/2 dl kokosMörk choklad för garneringRör äppelmoset, sockret, farinet och vaniljsockret pösigt
Vallmokaka med citrongrädde. Rör ner rivet citronskal i mjölk-/fröblandningen och vänd ner detta i smörsmeten jämte mjölblandningen som först siktas ner
175 gr smör3 dl strösocker2 äggskal och saft av 1 citron2 msk syltade apelsinskal3/4 dl blå vallmofrön2 dl vetemjölSmält smöret och låt det svalna något. 2 äggskal och saft av 1 citron
Jag har valt att blanda citron, saffran och mandel. Häll nu även i mandelmjölet, bikarbonat, psylliumfröskal, citron saften från en halv citron, havregrädde, hackade mandlar och även russin
Så dagen till ära blir här Citron och Myntakaka. Citron- och myntakaka. Tillsätt citronskal och myntan. Rör ihop florsocker, citronsaft och vatten, ringla över kakan
) Härligt syrlig av citron och lime. )Williams Citron och Lime kaka3 dl vetemjöl2 msk strösocker125 g smör1 äggulaFyllning. 3 ägg2 dl strösocker2 dl vispgrädde2 msk vetemjöl1 tsk vaniljsockerrivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citronGarnering
Bullar & kakor, citronkaka, mjuk kaka. Några droppar citronsaft eller skalen av en halv citron. -Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel och citronsaft
Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.