Igår satte vi kristyr på pepparkakorna. Kristyren är enkel att göra och väldigt lättarbetad. Jag kan erkänna att jag är barnsligt förtjust i kristyr, jag äter gärna runt kakan så att delen med kristyren är kvar till sist
Denna kristyr är toppen att spritsa pepparkakor med och kan lätt blandas med olika färger. Om man använder karamellfärg så får man tänka på att den innehåller vätska och göt hela kristyren lösare
Vispa kristyren med elvisp några minuter så att den blir hård. på kristyren i två skålar om du vill färga en del av kristyren med någon droppe hushållsfärg ex
Kristyr. Kristyr. Låta kristyren stelna och sedan fylla kakan med glasyr som är lite rinnigare, då lägger den sig som ett täcke inanför ramarna utan några fula kanter
Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Färga kristyren med önskad färg (karamellfärg) fyll spritspåsar och dekorera
Och helt ärligt - efter att jag hade dekorerat dem med kristyr, ser man inte någon skillnad alls. Lägg sedan över på en kall yta och låt svalna helt innan de eventuellt dekoreras med kristyr
Kristyr. Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Färga kristyren med önskad färg (karamellfärg) fyll spritspåsar och dekorera
De är mycket enkla att göra och är goda både utan och med kristyr. Kristyren kan du göra enkelt själv (recept finns här) men här har jag använt mig av färdigköpt kristyr som finns i tub, allt för att göra det så lätt som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.