Lös upp jästen i en stor bunke med lite av degspadet och tillsätt sedan all vätska. Men morfar gör de allra bäst, hur jag än försöker så smakar de aldrig riktigt så som de gör när morfar ha bakat
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda torrvarorna väl. Blanda sist i sirap och a-fil och blanda ordentligt. Smörj och bröa två brödformar och fördela degen i formarna
Ingredienser Morfars stekta ål 600 g ål 3 msk Vetemjöl Salt vitpeppar 50 g smör till stekning 2 msk rapsolja till stekning Stuvad potatis 500 g potatis 30 g Smör 3
I söndags var det julmys hos mormor och morfar, en tradition som hänger i om än vi tidigarelagt den lite för att det var svårt att få ihop med alla i mellandagarna
Börja som vanligt med att skala och koka potatisen. Eftersom jag ändå bara sitter här och inget gör innan jag drar till skolan kan jag lika gärna skriva ner receptet på fiskgratängen jag gjorde till min morfar häromdagen, eller ah jag gjorde en till oss också men den på bilden va morfars
Innan jag ens börjar med något annat kan jag inte tillräckligt mycket bedyra. Stek några minuter under omrörning och krydda sedan med salt, peppar och häll i tomaten, skuren i mindre delar
Luncherna hemma hos mormor och morfar i Ekhagen var lite enklare i jämförelse med middagarna. Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
Pensla med ägg och mjölk. Först skulle det varit till morfar men eftersom min man typ hinner äta upp alla innan de kommit till morfar så fick jag göra dubbel sats haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.