Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ta med en liten sked av kaffe- och likörblandningen och droppa lite av blandningen över kexen. Tänk dock på att pudra kakaon på toppen precis innan servering
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao. 11 msk kakao. 11 msk kakao
Låt vila medan du gör frostingen. Tiramisu är en italiensk dessert som görs på savoiardikex, espresso, ägg, socker, kakao, mascarponeost samt marsalavin eller cognac
Sikta över kakao vid servering och garnera med citronmeliss. Avsluta med ostsmeten. Låt stå i kyl i minst en timme före servering men kan med fördel göras dagen innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.