31 januari
Tävlingen startar på alla hjärtans dag den 14 februari och avslutas den 21 mars (Det går utmärkt att använda ditt friskvårdsbidrag för denna steg- & aktivitetstävling).
När man har ätit förrätt, varmrätt och det är dags för efterrätten, så är den lagom frusen. Vispa alla ingredienser tillsammanstills mjuka toppar formas, och du har en härlig, caffe latte-färgad luftig blandning
Rör ner mjölet och därefter den pressade potatisen. Idag fylls bloggen med tipspå nyårsmat. Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut
Där finns både en "nyårsflik" och en "förrätterflik". Där satt den. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt
Det har hänt att jag stått där med en chokladbit i handen, gått in på Facebook och kollat på en av mina inspirations-källor Andreia Brazier (så snygg fysik
Blanda samman den smälta chokladblandningen med äggsockret och mjölblandningen. Vänd smeten försiktigt med en slickepott tills du har en krämig blandning
Här kommer lite inspiration till vad man kan bjuda på när gästerna kommer på nyårsafton. Fördela cremen i kalla glas, toppa med löjrom, rödlök, dill och citron
Idag bjuder jag påförslagpå vad man kan bjuda påtill studentmottagningen. Ta bort skalet från tomaterna (går lättast om manförst doppar dem i kokande vatten tills skalet spricker)
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
M vill gärna ha chokladpudding, det är väl inte det mest festliga jag kan tänka mig, även om hemmagjord chokladpudding är otroligt gott, och långt från den som vispades ihop på pulver och serverades som mellanmål på fritids, Ja det var tider det, när man fick chokladpudding, saftsoppa och apk-limpa till mellis
Lägg däröver fläskfilén i två fina rader och strö över skinkan. Risotton ska gärna vara ganska lös innan du rör ner parmesanen för osten kommer att binda samman allt
Lägg klyftorna i en påse och krossa dem försiktigt med exempelvis en flaska. Riv skalet på citronen. Krossa till halvstora bitar, så se till att de inte blir till en puré
Så här har jag provat mig fram till att det passar mig bäst. Det finns massor av tipspå nätet men man måste nog prova sig fram för att hitta det sättet som passar bäst för en själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.