Tips på huvudrätter till nyårs
Smaskelismaskens
Smaskelismaskens
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6-12 personer
  • 14-16 kokta kalla potatisar
  • 1 ägg 3-3,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk salt
  •  
  • Fyllning
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 250-300 g skinn- och benfri kallrökt lax
  • 2 krm vitpeppar
  • 1,5 dl hackad dill
  •  
  • Smörsås
  • 3 dl torrt, vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl creme fracihe
  • 150 g smör
  • 1,5-2 dl hackad dill
  • vitpeppar
  • ev salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 avokado 1 gurka 1 stor mango
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 1 kruka koriander
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 5 droppar sesamolja
  • 100 g pinjenötter
  • 500 g färsk tonfisk
  • 1 dl sesamfrö
  • olivolja
  •  
  • Dressing
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 citron, saften
  • 4 port potatismos
  • 500 g fläskfilé
  • 2 dl färdig bearnaise (vi hade gjort av påspulver)
  • 2,5 dl grädde
  • salt
  • 8 st
  • 2 smördegsrullar, färska
  • ägg till pensling
  • 500 gram fläskfilé
  • 1 tsk salt (efter smak)
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 100 gram skinka, rökt, hackad
  • 3 st tomater, skivor (ev. 4 st)
  • 4 st portioner potatismos
  • 1 st äggula
  • 1 påse hollandaisesås, fryst
  • 2 msk grädde
  • 1.5 msk citron, pressad saft
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 msk persilja, hackad
  • 4 färska laxfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 dl apelsinläsk (Loranga eller Fanta tex)
  • 1 purjo 2 msk klippt färsk dill
  • Salt & vitpeppar
  • 1- 2 tsk Santa Maria seafood & fish
  • 4 port
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • smör och rapsolja
  • 200 g färdig bearnaisesås
  • 100 g fryst grön sparris
  • 100 g skalade räkor
  •  
  • Rödvinssky
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • majsstärkelse
  • soja
  • 6 färska lasagneplattor
  • 1 purjolök 2 msk smör
  • 200 g färsk spenat
  • 125 g keso
  • 1 ägg 1 krm salt
  • peppar
  • 200 g gravad lax i skivor
  •  
  • Ostsås
  • 25 g smör
  • 3 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • peppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 2,5 dl riven västerbottensost, samt lite till gratinering
  •  
  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  •  
  • Fyllning
  • 500 g fläskfilé
  • smör
  • 3 ägg 1,5 dl creme fracihe
  • 1,5 dl Rydbergs bearnaisesås, färdig på påse
  • 100 g riven västerbottensost
  • salt och peppar
  • 10 champinjoner 1 gul lök
  • 2 morötter 1 röd paprika
  • 1 zucchini 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta 2 grönsaksbuljongtärningar 1 tsk fransk senap
  • 1 liten burk creme fracihe
  • 4 port kokt pasta
  • pimentooliver
  • massor av lagrad prästost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.