Jag har tidigare varit väldigt skeptiskt till just grönkål, mycket därför att den har en sådan kravfylld hälsostämpel, men också för att den är lite svårsmält
Jag hade inte tid att fundera så mycket över detta. För oss var smulad, smakrik fetaost och rikligt med finhackad bladpersilja de självklara tillbehören
Då brukar jag passa på att laga något som tar tid. I dag däremot har jag två vilda tre åringar här hemma och får mycket litet gjort, kokt korv åt vi till lunch
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar
Ta fram köttet i god tid innan grillning. Njurtapp är väl inget namn som lockar till inköp direkt. Allt kött blir bäst av att grillas när det har rumstemperatur
Personligen gillarjagdet småttiga i just det här riset. Visserligen är det väldigt lätt att tillagadet här men det ligger en hel del kärlek och förberedande hackande bakom
Den enda ändring jag gjort är att jag lagt till lite gräslök, men jag har vid andra tillfällen provat att ha i lite timjan och rosmarin och det smakade också bra
Smält smöret, blanda ner strösockret och rör tillsdet löst sig. Vispa i oljorna först droppvis, sedan i en fin stråle, vispa rejält så det inte skär sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.