Imorgon är det den Amerikanska högtiden Thanksgiving och det ger ju såklart tillfälle att baka. Idag förberedde jag en pumpapaj till dessertbordet imorgon
Jag vågar mig på att skriva om den igen - den är försvinnande god. Pernillas morots- och apelsinsoppa•500 g morötter•30 g smör•1,5 dl apelsinjuice,•1,5 l grönsaksbuljong•1 liten lök, grovt hackad•1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad•salt och peppar•crème fraiche eller gräddfil och muskotnöt till serveringSkala och skiva morötterna
Förrätten hade vi sett i TV programmet "halvåtta hos mig" - alla i programmet var såååå lyriska, även den som var mest tveksam före varför den kändes väldigt lämplig
Tillbehör - välj. Potatismos med knaprig bacon och parmesanost - Länk. Hasselbackspotatis - Länk. Ta ut och låt den vila 15-20 minuter. 1-2 buljongtärningar
Kokta morötter. Koka morötterna mjuka i saltat vatten. Det får gärna vara lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet från morötterna i ett durkslag men spara ca 1 dl av vätskan i botten av kastrullen
Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Till novembers månatliga kakor på kontoret hade jag egentligen tänkt att göra en pecanpaj, men eftersom mer eller mindre alla på kontoret verkade ha firat Thanksgiving så tänkte jag om
Här och nu idag, så tänkte jag att jag skulle bjuda er på den allra vanligaste av dem alla när det kommer till efterrättspajer på Thanksgiving - pumpapajen
Thanksgiving isn’t something that’s celebrated in Sweden, but I like the idea of spending time with loved ones and appreciating everything we’ve been given in this life – and of course munching down on some sweet potato pie
Nästa torsdag, den sista torsdagen i november, är det Thanksgiving. -) Anledningen till att jag promt ville göra kalkonen efter Nigellas recept är att hon skriver om just det som jag har varit lite rädd för när det kommer till kalkon
Idén kom från en blandning av 2-3 recept bland amerikanska matbloggare jag stött på, inför den stora amerikanska matfrossahelgen Thanksgiving. Som vegetarian kan jag lätt sätta i mig 200-300 g grönkål under en måltid men är det ingen huvudrätt så räcker det naturligtvis till många fler. 1 1/2-2 dl quinoa. 7-8 kryddpepparkorn. 4-5 svartpepparkorn. 1 1/2-2 dl quinoa. 7-8 kryddpepparkorn 4-5 svartpepparkorn 1/2 tsk gula och svarta senapsfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.