Vi var ju i thailand i höstas och då gick vi faktiskt på en matlagningskurs där vi själva fick välja tre rätter som vi fick guidning att göra på thailänskt vis, askul och lärorikt
På mitt förr, förra jobb så pratades det mycket mat och vi bytte ofta recept med varandra. Detta recept är enkelt, det går snabbt, det är jättegott och man kan både ha det till vardags eller bjuda på det
När det är varmt ute blir jag extra sugen på stark mat så jag hittade ett recept på fiskkakor som jag ville prova, detta blev resultatet efter att jag fixat lite med receptet och provat att göra musselkakor också
kycklinglårfileér2 gula lökar2 morötter1 burk cocosmjölk (krav märkt)Krydda med Gara masala, eller blanda gurmeja, oregano, paprika, spiskummin och chili eller använd grön Thailänsk curry
Strimla och bryn kycklingen. , Blanda med soja, smulad buljongtärning och grädde med kycklingen i stekpannan, Blanda vetemjöl och en skvätt vatten separat, rör tills det inte är några klumpar
Thailänskt. Thailänsk skaldjurssoppa. Gott, snabbt och enkelt. För att få fram den äkta thailändska smaken i denna rätt handlar det om en perfekt balans mellan syra, sötma och hetta
Jahaja, där fick vi för att vi önskade minusgrader till raggorna vi ska få stickade. Snön faller igen, även om det inte är några fasliga mängder så var det faktiskt inte snö vi önskade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.