Denna tårta är vanlig sockerkaksbotten med en vaniljmousse,hallonsylt och jordgubbsmousse och täckt med marsipan och alla dekorationer är gjord i marsipan förutom kulorna
Mitt senaste bröd, surdegsbröd med frukt blev inte så bra så jag gjorde en likadan deg igår fast låter den nu bara kalljäsa i 18-20 timmar samt att surdegen denna gången var lite lösare och mycket mer bubblig, kanske blir det bättre nu. Pepparkakor1 1/2 dl mörk sirap3 dl socker200 g smör1 1/2 dl vispgrädde1 msk mald kanel1 msk mald ingefära1/2 msk malda nejlikor1/2 msk nymalen kardemumma1 msk bikarbonat10-11 dl vetemjöl1. 1 d kesella75 g smör2 1/2- 3 dl vetemjölBlanda samman allt och åt vila i kylskåp ca 30 minuter. 3 ägg2 dl cremefraiche lätt1 dl matlagningsgrädde eller mjölk1-2 tsk torkade franska örter. Dela degen i 16-18 bitar. Sätt ugnen på 225 och låt bullarna stå inne ca 10-12 minuter. 200 g philadelphiaost (light går bra)1-2 tsk citronsaft20 g smör1 tsk vaniljsocker2 dl florsockernågra droppar karamellfärgRör rumstempererat smör eller smält med sockret. 10-11 dl vetemjöl. 2 1/2- 3 dl vetemjöl
Häll över mjölk- och smörblandningen. Snickerskaka1 burk jordnötssmör 1 dl kokos1 dl socker2 dl ljus sirap8-10 dl cornflakes (vanliga, k-special el ricecrispies funkar bra)1 tsk vaniljsockerBlanda ihop jordnötssmör, kokos, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter
2-3 klyftor vitlöksklyftor. Tillsätt laxen o låt koka ca 2-3 min. På lördag blev det sovmorgon och Vi åt lunchen hemma, åkte in först vid 3-tiden med bussen in till stán, haha 3 hållplatser. 2-3 klyftor vitlöksklyftor
Igår var några vänner hos mig för att ha tacoskväll. Tacos var något som vi i vårt lilla gäng ständigt åt tillsammans under våra tjejkvällar, så efter att inte varit alla tillsammans på ett år var det faktiskt dags att ta fram dem små salladsskålarna, såserna, köttet, och brödet igen
Sju gamla klasskompisar från gymnasiet, varav några hängt med sedan låg- och högstadiet. Jag har förmånen att få kalla ett gäng fantastiska tjejer för mina bästa
Ta en form som du har smort med lite smör, och häll i Nutella-blandningen. Visste ni att den 5 februari är Nutella-dagen. In i ugnen på 180 grader i ca 10-15 minuter
Hej hej. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Strö över lite cayennepeppar på ytan och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter. Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskosten. Låt koka i ca 2-3 minuter. Smält gelatinbladen i andra häften av hallonsaften i en kastrull på låg värme (ca 1-2 minuter). 2015-11-15 @ 21
De är gluten- och mjölkfria så de passar även för de som har allergier. -). -) Vispa den tjocka krämen med en elvisp samtidigt som du har i kakaon och stevia strö
-)Ni får receptet på tårtan idag så kommer recepten på den andra maten imorgon. -) Så detta får bli mitt bidrag till Månadens blogg på Matfeed, där denna månads tema är bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.