Ibland är det så skönt att bara kapitulera, och laga en gammal omodern klassiker till middag. Omeletten passar annars mycket bra att ätas med någon skiva kallrökt lax och lite snabbfräst spenat
Sedan taggar du den med #robertsonlovesoch #löjrom. Löjrom är något av det bästa jag vet, och det gjorde att uppgiften att skapa ett recept till en början kändes aningen svår
Ny månad, ny råvara och nytt recept från mig i kampanjen Robertson loves Sweden. I det här fallet har jag vågat mig på en ganska dramatisk och smakstark dressing, som inte minst gått hem alldeles utmärkt när jag bjudit på salladen
För att delta i aprilmånads tävling tar du helt enkelt en Instagrambild på en maträtt med månadens råvara och taggar den med #robertsonloves #sill och #vasterbottensost
Bortsett från detta påpekande får rätten idel lovord från mig. Jag blev inte alls besviken på smakerna - men, och ett stort men , allra godast hade det varit med spirr , det vill säga späd makrill
Lägg över filéerna i en ugnsform och lägg tunna tomatskivor ovanpå. Hacka basilikan och strö över. Blanda dijonsenap,grädde,crème fraiche och pressad vitlök
Innan jag ger er receptet vill jag bara lovsjunga den svenska försommaren. Men jag har ju redan erkänt att jag för tillfället snöat in på rabarber och vildsvinskött
4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Det är då bra med snabba maträtter som inte kräver en massa fix och trix. I kväll fick grillad kyckling ha huvudrollen i middagen, den tillsammans med dijonsenap och torkad dragon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.