Kryddigt färsspett med tomat- och paprikaris
Milda.se
Milda.se

Kryddigt färsspett med tomat- och paprikaris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 krm sambal oelek (het kryddpasta)
  • ½ tsk Knorr Paprikapulver
  • ¾ tsk salt
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 1½ dl ris
  • 2 dl vatten
  • 1 Knorr Hönsbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ msk Milda Culinesse
  • 1 dl Milda Fraiche
  • salt
  • Knorr Svartpeppar
  • malen
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 grillspett av trä

Beskrivning

    Lägg träspetten i kallt vatten och låt de ligga där i 15 - 20 min.

    Blanda ströbröd, vatten, salt, paprikalpulver, sambal oelek och ägg. Låt smeten svälla ett par minuter innan färsen blandas ner.

    Forma färsen till fyra avlånga bollar och trä upp dem på träspetten.

    Koka upp vatten, ris och buljongtärning. Låt riset koka på svag värme under lock i ca 15 minuter eller tills allt vatten kokat bort.

    Skör under tiden paprika och tomater i tärningar och blanda ner i riset, pressa ner vitlök. Klicka ner matfett och fraiche i riset, värm under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

    Häll matfett i en stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i spetten och stek dem ca 3 minuter på varje sida.

    Strö persilja över riset. Servera spetten med tomat/paprikariset.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.