Pensla bullarna/tekakorna/hamburgerbrödenmed smält margarin eller ägg. Kommer nog bli en del Gluten och laktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Receptet på dessa tekakor är mitt eget, alltid kul att hitta på nytt. Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar
Nu är det med andra ord ännu enklare att lyckas med de här goda tekakorna. Ingredienser är nu angivna med vikt, för att få ett ännu bättre och mer precist resultat
Jag tycker att tekakor är godast med smör och en god ganska stark ost (prästost eller brännvinsost är jättegott till) och tycker att det är ett trevligt och gott frukostbröd som håller sig fräscht några dagar efter att man har bakat dem
Rör ut jästen med smöret och mjölken i en bunke. Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbröd och de här tekakorna är supergoda att äta till frukost
För att njut av till fikat på jobbet och till mellanmål hemma med goda sköna röror på. Sedan knådar du med händerna tills alla ingredinse har finfördelat sig
Dessa tekakor blir väldigt saftiga och fina. Pensla dem med vispat ägg och strö över solroskärnor. Börja med att lösa upp jästen i vattnet tillsammans med olivoljan
Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. Hade flera paket med äggostvassle över från senast jag gjorde äggost och brödet blir så mycket luftigare med vassle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.