För det mesta bakar jag egna hamburgerbröd och korvbröd. Oftast gör jag dubbel sats deg och bakar både hamburgerbröd och korvbröd på samma gång, för de passar utmärkt att frysa
Idag har jag uppdaterat receptet på korvbröd/hamburgerbröd. Rulla hälften till avlånga korvbröd och resten till bullar som plattas ut till hamburgerbröd
Tekakor till frukost. 4 tekakor eller 6 hamburgerbröd. 4 tekakor eller 6 hamburgerbröd. Bröd är ju det som iallafall jag saknar när jag försöker äta lågkolhydratskost
1. Värm mjölk och vatten i en kastrull tills det är fingervarmt (37 grader). Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt olja, salt, honung, ägg och det mesta av mjölet
5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
De här korvbröden och tekakorna har fin konsistens och är rejäla i formen, De kom till eftersom det finns barn som är allergiska mot guarkärnmjöl, vete mm
Pappas tekakor/hamburgerbröd ca. Till saken hör att de här hamburgerbröden brukar användas som tekakor också, och vi hade dom som utflyktsmackor förra helgen och det var då jag fick upp ögonen för dom, godaste mackorna på länge
I dag har vi bakat hamburgerbröd och tekakor och faktiskt lyckats på första försöket. För tekakorna använde vi några skålar för att tekakorna skulle bli lite större
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Förra helgen bakade jag en sats med korvbröd, perfekt till korvgrillningen. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.