Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Vi skulle resa tältet till husvagnen igår, så jag fick baka lite bröd att ha med mig dit. Om man vill kan man toppa med lite solrosfrön och krydda, dock inte nödvändigt
Skönt med lördag nu även om Felicia tog en väldigt tidig morgon och vaknade första gången 04. Dela degen i 20 delar och forma tekakor av dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga tekakorna med en gaffel och låt jäsa under bakduk i 30 minuter
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och platta till önskad storlek pensla sedan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.