1 isTesockerlagHäll
upp vatten och socker i en kastrull och koka upp. Rör om tills sockret smält ordentligt.Sänk värmen och lägg i pepparkorn. Låt sjuda i 5 minuter.Stäng av värmen och lägg i tepåsarna. Låt stå och dra i ca 20 minuter.När sockerlagen fått svalna, häll upp i en glasflaska och ställ in i kylen. Håller i kylskåp cirka en månad.Tea and tonicHäll tesockerlag och citronjuice i ett highballglas.Fyll med is.Toppa upp med tonic.Garnera med en citronskiva och eventuellt någon färsk ört.För extra krydda, dra ett varv med pepparkvarnen över drinken (gärna rosépeppar eller långpeppar).TipsJag gillar att använda Earl Grey-te då bergamott och citrus gifter sig fint med tonic. Men ett fruktte av exempelvis nypon och hibiskus ger en helt annan, spännande smakprofil.Välj gärna en tonic av bra kvalitet.Alkohol är en smakbärare i sig, med en hetta som är svår att efterlikna. Men med hjälp av något kryddstarkt kan man få till det väldigt bra, exempelvis med några hela pepparkorn (svartpeppar, rosépeppar, långpeppar) eller genom att låta chili få dra med sockerlagen en stund.
Ingredients 1 cup (250ml) gin 1 cup (250ml) sweetened cranberry juice 1 cup (250ml) rose wine 2-3 lemons, thinly sliced 1 cup (250ml) tonic water Don't forget you can add these ingredients to your Woolworths shopping list
Och visst var det gott, särskilt det extra ostiga, knapriga översta lagret , men det kändes ändå lite bland och trist i kryddningen trots att jag saltade och pepprade ordentligt och hade i lite cayennepeppar
Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “mac and cheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
Sikta ner mjöl, vaniljsocker och majsstärkelse och blanda till en deg. Här är ett par söta kakor att servera bredvid sconesen vid afternoon tea fikat i helgen
Har ni aldrig smakat en riktigt god, klassisk mac and cheese så bara måste ni prova detta recept. Mac and cheese är en amerikansk klassiker och tillagar du den på rätt sätt så kommer du aldrig att vilja koka vanliga makaroner igen
Blanda ned osten och rör tills den smält ned helt. 3 dl standardmjölk. Så här gör du. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, gärna gjutjärn, vispa ned mjölet och bryn i ca 2 minuter
Men det mesta har kretsat kring choklad och de flesta nya tårt idéer, och för den del även andra kakor, har märkligt nog haft en rejäl överdos eller i vart fall en ansenlig mängd choklad med i grundtanken
Blanda ner agavesirap. Morotskaka. Något som är så gott, saftigt och alltid ett säkert kort. Om man gillar klassisk morotskaka kommer man att älska denna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.