Rostbiff av Innanlår. 1 del av en rotselleri i väldigt små bitar. 1 palsternacka i väldigt små bitar. Stek den i ugnen på 250 grader i 15min. 1 del av. 1 palsternacka. 15min
PÅ PIZZAN HADE JAG. Pizzan är nämligen gjord av wraps. Om du inte har en färdig tomatsås och inte orkar ställa dig och göra en kan jag tipsa om att det funkar minst lika bra med ett tunt lager valfri ketchup på wrapen istället
Rulla in i aluminiumfolie tillsammans med de kryddor som lossnat under tiden i ugnen. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare. 4-6 pers. 1dl portvin. 1 dl grädde. 1 msk tomatpuré. 1 msk vinbärsgelé. 1 gul lök i bitar(typ båtar). 100 gram champinjoner i kvartar. 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). 1 lagerblad. Häll i övriga ingredienser utom grädden och gelén och låt puttra minst1 timme. 4-6 pers. 1dl portvin. 1 dl grädde. 1 msk tomatpuré. 1 msk vinbärsgelé. 1 gul lök i bitar(typ båtar). 100 gram champinjoner i kvartar. 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). 1 lagerblad salt
Måste bara visa förrätts-tallriken som jag och David fixade på julafton. Potatis-nori med citronsill och gräslökscrémeKolbulle med lingonsalsa (vi gjorde kolbullen på bovetemjöl)Rågbröd med rökta räkor i färskost (vi gjorde på mitt vörtbröd)
Jag tror jag använde mig av salt, peppar,hackad vitlök samt färsk chili förra veckan, sen smörstekte jag färsk, grön sparris och toppade rätten med finhackad persilja
Jag vet inte hur mycket av allt jag använde men dessa ingredienser hade jag i. örtsalt, spiskummin. Lyft försiktigt upp dem och låt oljan rinna avpå ett papper innan de serveras
Det funkade jättebra och gav en lite mildare viltsmak år köttbullarna. 1 kg revben av vildsvin (eller tamsvin). 1 msk balsamvinäger. 1 tsk torkad timjan. 1 tsk fransk senap. 1 tsk soja (kanske lite mer om du gillar sojasmaken). Sätt in köttet i ugnen i 50 – 60 minuter. Ta ut revbenen och pensla bensidan med glazen när ca 10minuter åretstår av ugnstiden. Ugnsstek i 5 minuter, vänd och gör på samma sätt med köttsidan. 1 kg revben. 1 msk balsamvinäger. 1 tsk torkad timjan. 1 tsk fransk senap. 1 tsk soja
När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen. 1. Och hacka 4 rutor choklad, ca 25 - 30g. Häll upp i glaset och låt stå i kylen i minst 6 timmar. 1 gelatinblad. 1 halv pressad lime (efter tycke). 1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt. 200 g mörk kvalitetschoklad 70 % (jag använde 100 gram Odense mörka choklad prickar och 100 gram Odense mörk bakchoklad, självklart går vad du vill använda bra). Klä en 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten (jag använde min IKEA Koncis ugnsform (länk). Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10-15minuter. 1. 1 nypa salt. 200 g mörk kvalitetschoklad 70 % (jag använde 100 gram Odense mörka choklad prickar och 100 gram Odense mörk bakchoklad, självklart går vad du vill använda bra). 1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.