1 Flarn
2 äggvitor 75 g florsocker 75 g vetemjöl 65 g smörParfait
Separera äggulor och äggvita. Lägg äggulorna i en skål som tål värme tillsammans med florsockret. Vispa till ett ljust tjockt skum. Sätt bunken i en kastrull med kokande vatten och fortsätt att vispa tills skummet har blivit tjockt som en vaniljsås. Ta till sidan och fortsätt att vispa tills det har svalnat. Vispa upp grädden till ett tjockt skum och vänd försiktigt ner äggulorna i grädden. Skeda upp smeten på plastfilm och rulla till långa rullar ca 3 cm tjocka. Lägg rullarna i frysen och frys minst 6 timmar eller tills de har stelnat helt. Ta ut rullarna och skär dem i portionsstorlek. Ta bort plastfilmen och rulla dem i citronsockret. Citronsocker
Hacka citrontimjanbladen tillsammans med det rivna citronskalet och blanda samman ordentligt med sockret och citronsyran i en skål. Lägg blandningen på en platt tallrik och rulla parfaiten i detta innan serveringen. Gin-marinerade blåbär
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Lägg de frusna blåbären i en liten kastrull tillsammans med socker och gin. Värm försiktigt upp bären och tänd eld på ångorna. Fortsätt att sjuda tills lågorna slocknar. Då har alkoholen avdunstat. Krama ur gelatinet och tillsätt detta till de varma blåbären. Lägg i en bunke och ställ i kylen på att det kan svalna och stelna. Flarn
Lägg äggvitor, florsocker och vetemjöl i en bunke. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman allt till en jämn smet. Pensla upp smeten i önskad form på en bakmatta och grädda i ugn på 160 grader tills de är gyllene i färgen. Ta ut och låt flarnen stelna innan du tar av dem om du vill att de skall vara raka. Vill du forma dem skall du göra det så fort som möjligt då du har tagit ut dem ur ugnen.
En variant på cheesecake som går snabbt att göra och som inte kräver någon ugn är den här cheesecaken medblåbäroch citron där färskost och creme fraiche blandas ihop och sedan får stå i kylen och stelna
Testa med en sticka. När du har en hyfsat slät smet rör du ner blåbären. Blanda fullkornsvetemjöl, havregryn, bikarbonat, kardemumma och salt i en bunke
Servera gärna med vaniljsås. ½ liter blåbär. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa
Servera medblåbäroch glass, grädde eller kvarg. Har varit dålig på att uppdatera här på ett bra tag därför börjar jag med ett supergott recept på en kaka jag gjorde häromveckan
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljus kladdkaka med smak av citron, kokos ochblåbär
Klicka i kesella och toppa medblåbär. Havrekakor är en småfavorit hos mig så jag älskar dessa havreformar som man lika gärna kan fylla med vispad grädde och bär
Vit chokladkaka medblåbäroch citron. Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.