Dessert/efterrätt

Dessert/efterrätt

  • 22 Recept
Fragilité  med aprikosfyllning

Fragilité med aprikosfyllning

Fyllning. Mixa aprikoserna i en matberedare. Tillsätt 1 dl av grädden och kör till ett fint mos. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna
Vit chokladmousse med mango och passion

Vit chokladmousse med mango och passion

Det här en är dessert som passar perfekt som avslut på nyårsmiddagen. Den är fin att titta på, sen är det en bra blandning av både sött och syrligt efter en trerätters middag
Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

Den här goda efterrätten måste jag bara dela med mig utav. Jag blev bjuden på den hos min vän Katrin igår och den var bara såå god
Ris à la jordgubb

Ris à la jordgubb

Ris à la jordgubb Tina jordgubbarna. Vispa grädden ganska hårt. Blanda samman bär, grädde, gröt och socker försiktigt och servera genast
Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – gör så här. Koka riset med vatten, salt och kanel 10 minuter under lock. Tillsätt mjölken, koka upp, rör om och koka mycket sakta ca 40 minuter under lock
Ris alá Malta

Ris alá Malta

Det är så gott med ris ala Malta. men inte om den är gjord på gröt, då kan man lika gärna kasta den. Det går liksom fetbort
Ris a la Malta

Ris a la Malta

Ris a la Malta på julafton är ett måste. Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus
Ris à la Malta – gör så här:

Ris à la Malta – gör så här:

Ris à la Malta – gör så här. Koka riset med vatten, salt och kanel 10 minuter under lock. Tillsätt mjölken, koka upp, rör om och koka mycket sakta ca 40 minuter under lock
Vit choklad kladdkaka med citrongrädde

Vit choklad kladdkaka med citrongrädde

Hej. Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Tycker de är ganska många bra låtar med i finalen i år jämfört med tidigare år så ikväll ska de bli kul att titta
Knäckig paj med rabarber och jordgubbar i

Knäckig paj med rabarber och jordgubbar i

Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Budapestrulle

Budapestrulle

6 st äggvitor. 13 dl strösocker. 1150 g hasselnötkärnor. 10. 75 dl potatismjöl. 14 dl vispgrädde. 12 burkar à 175 g mandarinklyftor
Jättelätt efterrätt

Jättelätt efterrätt

Skala och hacka mangon. Tvätta och skär limefrukten i tunna klyftor. Fördela vaniljglassen i skålar. Strö över mango och kokosflingor, dekorera med en klyfta lime (som sedan ska pressas över anrättningen av varje person)