Det här en tomatsoppa jag gör rätt så ofta, dels för att den är ljuvligt god men också för att den är så vansinnigt enkel att göra, med andra ord går den fort-fort att fixa
Mellanösternsallad med varmrökt lax och kikärter. Vänd ner dressingen i kikärtssalladen. Arrangera kikärter, småbladig sallad och bitar av fisken på fyra tallrikar och servera
Idag är det alla hjärtans dag och såväl Mollys första. Lilla snuttisen börjar sitta mer och mer själv och hon plockar med alla möjliga saker hon kommer över, hon växer så det knakar verkligen
Tanken är att det ska vara enkelt att laga mat från grunden, som är hälsosam och som alla kan äta. Man får anpassa recepten om man är mjölkproteinallergiker och till sojagrädde eller havregrädde om man är sojaallergiker
Man lockas- eller i allafall inte jag- att ta vägen förbi affären och köpa något snabbt att laga eller färdigmat, när man förberett innan och det går lika fort som att koka pulvermos och fiskpinnar
Precis som i förslaget ovan alltså. Själva färsbiffarna. Dessa två bilder är bra exempel på att jag inte ens själv gör saker och ting i samma ordning som jag påstår i recepten
salt halloumi med gott tuggmotstånd i krämig tomatsås. Halloumi stroganoff. Blandad sallad. Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng med gnocchi i tomatsås toppad med ost. Det var trevligt att byta ut pastan mot gnocchi, det gick hem hos alla i familjen
Jag följer inte längre några matserier slaviskt utan hamnar där vid kanalflippande ibland. Det är inte ofta man öppnar en kokbok och faktiskt kan tänka sig att laga till nästan allt, men så är det med Jamie´s bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.