Frukt och grönsaker som passar i smoothie Välj ut dina favoriter och pröva dig fram. När man äter bladgrönsaker är det svårt att ta upp all den näring som finns inpackad i bladgrönsakernas celler, även om man försöker tugga ordentligt
Överflödig olja/smör kan torkas bort innan den blir för kall. Tahandom gjutjärnspannorna. Om de skulle ha blivit lite rost på den, kan man borsta bort de med en stålborste
Tidigare i veckan fick jag en snilleblixt. På landet har vi tack och lov kompost. Jag insåg att det bästa jag kan göra med äggvitorna är att använda dem till fisk
Serien eget kretslopp hemma - nässlor hela sommarenDen här goda nässelpeston kan du göra på lite grövre nässlor nu när de börjar skjuta i höjden - eller så kan du köpa en burk av Husmor Lisa på Bondens egen Marknad i Vaxholm nu på lördag, Jag underhåller mitt nässelbestånd genom att låta det växa i kanten av grönsakslandet och få tillgång till lite gödsel
Det känns ju som ett väldigt trevligt och kontrollerat sätt att laga ägg och bacon. Sedan fick jag den smått genialiska idén att laga bärmuffins samtidigt
Som små gula solar lyser de upp i höstmörkret – årets sista glödande bär. – Det finns så mycket man göra med de här bären, förutom att frysa och torka dem, säger Karin
Vilket är synd eftersom jag trivts så himla bra och tycker väldigt mycket om mina handledare och kollegor, så igår gjorde jag sista dagen och på måndag börjar jag på det nya stället
Vill ni veta något komiskt. Servera gärna färsk bladspenat till samt ris eller potatis till. Ni minns kanske att jag skrev om att Lowe och jag skickat in barnkrysset och att han kallt räknade med att vinna
klicka nu upp hela härligheten på ett stort fat och forma det som en igelkott sätt i den tillagade korven i ryggen somtaggar och fixa nos och ögon med gurka eller rädisor
De har skrivit böcker tillsammans (och enskilt) tidigare och den här gången var det en kombinerad livsstils och kokbok med den lockande titeln "Ät dig i balans - bästa maten för glädje och lust"
En bildgoogling senare hade jag lärt mig att en majrova ofta är liksom rosa längst upp och har vitt "fruktkött", men att den också kunde se ut lite som en kålrot
Vid sällsynta tillfällen händer det att jag öppnar en kokbok för att min egen inspiration är som bortblåst, och då är det nästan alltid någon av Tom Sjöstedts böcker som gäller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.