100 g smör. 1 dl Creme Fraiche. 1 dl vispgrädde, ovispad. 1½ dl socker. 1,5 liter svenska jordgubbar, rensade. 1½ gelatinblad. Värm ugnen till 175 grader. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Häll ovanpå pajdegen och grädda i ca 35-40 minuter. Ta 1/3 av jordgubbarna och skär i mindre bitar. 100 g smör. 1 dl Creme Fraiche. 1 dl vispgrädde, ovispad. 1½ dl socker. 1,5 liter svenska jordgubbar, rensade. 1½ gelatinblad
Kör degen med degkrokar i minst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort). 7 g (drygt 1 tsk) rapsolja (eller annat matfett). 15 g salt
Om du vill ha mer än själva recepten så ska du anmäla dig till min mail-lista. Alla som är anmälda till min mail-lista kommer att få recepten redan på fredagen, dvs före helgen
-). 1,5 dl strösocker. 1 dl kokosflingor. 1,5 dl strösocker. 3 äggvitor 1 dl kokosflingor. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Vinnaren utses tredje advent, 13de December. Maila oss ditt recept eller lägg upp på Instagram, tagga med #dulcejul2015 och @pampasdeli. För att vara säker på att ingen hindras att vara med i tävlingen för att de inte har tillgång till vår Dulce de Leche har vi klart ordnat ett julerbjudande i vår webshop, 1 burk av varje + frakt för fina 140 kr. Klicka på bilderna för att komma till tidigare års julgodis 2015 och. 1 burk av. 140 kr
Syrligheten från citronfyllningen, i kombination med en söt maräng, saltade pistagenötter, och ett krispigt pajskal bakat efter ett franskt recept blev helt tipp-topp
Falafel nr1 heter ett falafelställe i Malmö som enligt utsago serverar de godaste falafelbollarna i stan. I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 1 dl bladpersilja. (1 dl mynta). 1 msk salt. 0,5 msk falafelkrydda (jag höftade ihop en egen - torkad koriander, spiskummin, nejlika och oregano). 10 cl kolsyrat vatten. 1 dl tahini. 0,5-1 msk citronsaft. 1 dl bladpersilja. 1 dl mynta. 1 msk salt
Snabblagad kycklingpanna servera med blomkålsris eller bönpasta- linneasskafferi. Dags för veckomeny nr 5 och den sista för den här gången. Veckomeny nr1 – tema middagar. Veckomeny nr 2 – tema frukost. Veckomeny nr 3 – tema middag. Veckomeny nr 4 – tema middag. Veckomeny nr 5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Dag 1. Inlägget Veckomeny nr 5 – tema middag dök först upp på
E-postadress. 21 Jun. 10. Och så till smörgåstårta nr 2. Kommentar 21 J. 23. Smörgåstårta nr 2. 0kommentarer. Det är en fyllning med ost och skinka samt en grönskasfyllning gjord på gurka, vitkål, färskost, creme fraiche och örter
Farbror Grön träffade Carl-Magnus Gagge en förmiddag på muséet för att dela ut en burk inlagd Västeråsgurka, en tomatstickling och ställa några frågor om boken och hur han ser på det gröna i Västerås
11 år sedan åkte vi och hämtade våra lilla hund Jack, som då var en liten valp, precis innan jul. SENAPSGRILJERING1 äggula3 msk grovkornig senap2-3 msk ströbrödhela kryddnejlikor1. Sätt in skinkan i ugnen och griljera tills den fått fin färg, 10- 15 minuter. GLASERAD SKINKA½ farin- eller muscavadosocker1 dl pressad apelsinhela krydddnejlikor1. NYPON- & CHIPOTLEGRILJERING2 vitlöksklyftor2 msk finhackad schalottenlök1 dl torkade nypon125 g honung1. 25 dl vatten½ torkade chipotle½ dl ströbrödrapsolja1. 11 år se. 1 äggula
Det här behöver du till ca 16 stycken. 100 g smör. 1 dl socker. 1 tsk salt. 1 ägg. 1 tsk hjorthornsalt. 1 tsk stött kardemumma. 10 dl vetemjöl. 1 äggvita. 1. Pensla försiktigt med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. när bullarna jäst färdigt ska dom gräddas i 8-10 min i 225 grader. Det här behöver du till ca 16 stycken. 100 g smör. 1 dl socker. 1 tsk salt. 1 ägg 1 tsk hjorthornsalt. 1 tsk stött kardemumma. 10 dl vetemjöl. 1 äggvita inkråm från bullarna
Om du inte är en van pralinmakare, väldigt snabb och smidig eller gillar utmaningar rekommenderar jag att ni är två stycken, en som vänder bollarna i chokladen och en som rullar i kokos, vilket lämpar de här små Snöbollarna för en julbak- och pysselkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.