Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet. Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Sila av och tappa på flaskor. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Så vi kokadesaftpå förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Numera finns det ett brett sortiment av konserverade kokta bönor, kikärter och linser att köpa i affären, men jag föredrar att koka mina själv
Smaka av med soja och sätt ugnen på grill. 2 stora lökar2 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 vitlöksklyftor2 lagerblad2 dl torrt vitt vinen näve färsk timjan2 tsk sojanymald vitpeppar
Men det går lätt att frysa in saften också. Sila av och häll upp på väl rengjorda flaskor. På försommaren kan man plocka de rödaktiga skotten som skjuter upp ur marken som sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.