1 vatten1.
Använd 30 blommor (när de blommar som mest). Bryt antingen av hela toppen från där blommorna börjar, eller repa av. Repar du av kan det behövas ca 40 blommor.2. Koka upp vattnet och häll över sockret i en stor (ca 5 liter) kastrull. Rör tills sockret smälter.3. Låt svalna och lägg i blommorna tillsammans med tvättade och skivade citroner samt citronsyran.4. Rör så att allt blandas ordentligt.5. Låt stå svalt (ca 8-10 grader) med lock på i 5-6 dagar. Rör någon gång då och då.6. Sila av och häll upp på väl rengjorda flaskor.TipsJag brukar konservera i ugn på ca 90 grader i en halvtimma. Men det går lätt att frysa in saften också. Se då till att inte fylla ända upp i så fall. Saften håller ca 3 veckor i kylskåp. Späs med ca 5 delar vatten. Är också fantastiskt gott att tillsätta bubbelvatten - blir då som en alkoholfri, rosa champagne! På försommaren kan man plocka de rödaktiga skotten som skjuter upp ur marken som sparris. Bryt av de kraftigaste och skölj. Goda att äta som de är, hacka i sallad (både stjälkar och bladkvast kan användas), eller fräs hastigt i smör och salta. Som en riktig primör!Här hittar du mer om Eva Gunnare i Jokkmokk som har en passion för naturens skafferi.
Sila av och tappa på flaskor. 117 stora klasar av rallarros. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Så vi kokade saftpå förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Fick en massa vindruvor av min far så jag gjorde bland annat denna saft. Själva saften Kokade jag upp med riven ingefära och sen smakade jag av med lite ekologisk citronsaft samt socker
Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet. Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet
Gjorde en riktig blandsaft för någon vecka sedan. 16 Aug. 07. 00. Saftpå trädgården bär. 0kommentarer. Svarta vinbär, röda vinbär, fläder, jordgubbar och rabarber
Här är ett recept på enkel saft (den är super god). Maskros saft. Förvara den koncentrerade maskrossaften i mindre burkar i frysen och plocka fram efter behov
Saft kan göras på de flesta bärsorter. Mät upp saften och häll tillbaka i grytan. Testa att koka saftpå största delen svarta vinbär/körsbär, blandat med röda vinbär och hallon
Ställ på kylning tills saften är helt kylskåpskall, eventuellt över natten. Kan ätas som mellanrätt på franskt vis och saften kan givetvis bytas ut mot vilken saft som helst, t
De är inte bara vackra att se på utan även goda att koka saftpå. Rosorna ger saften en vacker färg. svårt att beskriva men lite som parfym - fast på ett gott sätt
skal och saft (valfritt. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Blanda limeskal, saft och 1 dl strösocker i hallonpurén och blanda med äggvitan
Slå citronsaften över och rör om väl. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Halvera och gröp ur köttet ur passionsfrukterna och häll över limesaften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.