Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, salt och sirap. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk
Idag får du ett av mina recept på gelégodis med mycket vackra bilder som jag lånat från Tine Worén. Det här var vårt första framträdande tillsammans och det gav oss båda mersmak, kontakten med våra läsare i verkliga livet är något vi båda uppskattar
Det är extra tillsatt gluten i det mjölet och jag tror vi svenskar inte behöver mer gluten. )1 liter vetemjöl1/2 liter rågmjöl från Saltå Kvarn 30 gr jäst2 msk brun farin2 ½ tsk salt3 msk olivolja4 msk mörk sirap1 msk kummin, som mortlars 1/2 liter ljummet vattenLös ut jästen i ljummet vatten, lägg i allt det andra med mjölet sist. Stick i en termometer när det gått ca 20 minuter och grädda tills den når 90 grader
Min syster var snabbare och testade, och jag fick smakprov - det smakade cream crackers. Grädda tills brödet blivit gyllenbrunt, Skär genast i bitar och låt torka en stund
Servera grytan tillsammans med något matgryn, quinoa, (blomkåls-)ris eller som den är. Häll i nötterna strax innan servering och strö över hackad persilja
När jag såg den tyckte jag den var helt perfekt till kiosken med gammalt retromönster med mat-tema. Daniels kusin hade en snutt gammal vaxduk över som vi klippte till och sydde vimplar av
Jag råkade ut för gallstensanfall förra veckan och måste en tid framåt försöka undvika fett. I eftermiddags improviserade jag dessa väldigt goda chokladbollar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.