Ta grytan från värmen, fiska upp kryddorna, skumma väl och häll sylten på rena, varma burkar. Aroniabärärutmärkta till sylt, saft, gelé, marmelad och vin
Nu kan jag tillochmed äta inlagd sill, ganska imonerande om jag får säga det själv. Ända fram till något år sedan så tyckte jag att sill var en av de värsta sakerna på julbordet, det smakade ju hemskt
-) Vi har gjort två olika bröd, ett rågsurdegsbröd och ett levainbröd. Receptet till levainbrödet kommer ifrån bloggen Pain de Martin och är långt och lite krångligt men har man tid så ska man absolut ge sig på att testa det eftersom det blir så otroligt gott
Jag tror att den egentligen heter Monte Enebro, men kvällens värdeinna ville så gärna ha med den att hon anpassade namnet lite Det är en spansk getost, ganska kraftig i smaken, men ändå med mycket friskhet
) Nu har jag äntligen haft lite tid och testat Hus utstickarna, Patchwork cutters bårder mm, Kitchen Craft Marshmallows fondant (som var väldigt god och superlätt att jobba med) och Metallicfärg silver som var väldigt smidig att använda i och med att den ärfärdigblandad så man bara kan måla direkt på =)
Chevretoast med honung och pinjenötter är så sanslöst gott att om man bara ska ge sig på att göra en förrätt och bjuda på i livet så ska man göra denna [om man tycker om getost vill säga]
Tänder några värmeljus och funderar vad jag ska göra idag. bryggaren med kaffe står och puttrar och jag tar fram kastrullen för att laga gröt och skära en skiva hembakat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.