Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Jag har haft en riktig bakdag och hunnit med tre olika sorter, så kul. Men den här svartvinbärskakan som ni nu ska få receptet på bakade jag i söndags och inte i dag
Servera gärna med grädde eller ät den som den är. svartvinbärskaka,. Svartvinbärskaka. Detta behöver du. 4 dl strösocker 4 ägg4,5 vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl nötter (jag använde hasselnötter)4 dl svarta vinbär100 g smör/margarinGör så här
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Våra buskar med svarta vinbär börjar bli som bäst här på vårt berg. Stor-Klas är en favorit bland Ribes nigrum Sparade en bit av svartvinbärskakan till sonen…
Igår gräddade jag ett bröd gjort med mycket dinkel. Ett stort saftigt bröd som idag fick sällskap med salami när vi gjorde smörgåsar till skogsutflykten
½ paket jäst 6 dl ljummet vatten ½ dl olivolja 2 krm havssalt 1 stor morot 1 msk akaciahonung 15 dl siktat dinkelmjöl 1 dl blandade frön eller nötter t ex pumpafrön, solrosfrön och valnötter Sätt ugnen på 175°. 15 dl siktat dinkelmjöl
Hyvla tunna skivor av smöret med en osthyvel och täck kakan med skivorna. 150 g mandelmassa5 ägg3 dl strösocker4 dl vetemjöl6 dl svarta vinbär0,5 dl pärlsocker75 g kallt smörSätt ugnen på 200C
fyrkantig med löstagbar kant) och ströa den med glutenfri mix. Här är en glutenfri svartvinbärskaka som jag lagat eftersom en av mina läsare hade tipsat mig om den i mitt inlägg om vinbärskörd i trädgården
Idag fick lillebror röra ihop till en svartvinbärskaka. Receptet, som jag ändrat lite på, är ur Leila Lindholms bok A piece of cake och är väldigt enkelt och den färdiga sockerkakan var jättegod
Känn med sticka när den är nästan torr inuti. Pudra kakan med lite florsocker. Smörj och bröa en rund eller avlång sockerkaksform, cirka 1 1/2 liter, med smör och kokos
Arbeta ihop degen med degkrokar till en lös deg. 6 dl grovt dinkelmjöl eller grovt rågmjöl. 1 – 2 dl siktat dinkelmjöl eller rågsikt. 6 dl grovt dinkelmjöl eller grovt rågmjöl. 2 dl siktat dinkelmjöl eller rågsikt
både gott och nyttigt tillsammans med Kesellan. Dinkeln gör att mättnadskänslan håller i sig längre. 2 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl/vetemjöl går också bra). 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället). gärna med en klick Kesella (1 %) med lite vaniljpulver i och toppa med bär, mums. 2 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl/vetemjöl går också bra). 0,5 dl dinkelflingor, krossa lätt med handen. 50 gr smör, smält (vill man inte ha smör går det utmärkt med 2 msk rapsolja istället)
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant meddinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.