300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
Jag åt en supergod lammrätt med ratatouille på aubergine serverad med tomatsås i Paris. Låt kotletterna sjuda på låg värme tills köttet släpper från benet, ju längre ju mörare kött
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Lägg en klick fyllning som en sträng mitt på degen och rulla ihop till rullar. Nyp till ordentligt i kanterna och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper
Ni vet hur jag brukar göra pizza på blomkålsbotten. Denna gången ville jag dock göra bottnen på ett lite annorlunda sätt, för att få den lite mer krispig, och jag använde mig därför av blötlagt bovete och quinoa
Lägg kycklinglåren på en plåt och baka färdiga i ugnen på 100° tills innertemperaturen är 75°. Salta och peppra kycklinglåren och bryn i panna tills de får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.