Det är egentligen bara en variant påpastacarbonara men där jag tillsätt lite svamp men det ger lite variation till den klassiska carbonaran och sen så älskar jag ju champinjoner
PastaCarbonarapåsvampEn traditionell pastarätt och kanske en av de mest älskade. Stjälp upp pastanpå tallrikar, riv över parmesanost och strö över persilja
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök
Skiva baconen och lök i bitar och stek upp på medelhög värme. Koka upp vatten och rikligt med salt, tillsätt spaghetti och låt koka i 2 minuter mindre än vad det står på förpackningen
Bryn den sedan i en stekpanna på hög värme. Låt såsen puttra ihop under tiden som pastan kokas. När köttet fått yta, sänk värmen, ha ner hackad gul lök, vitlök och svamp i pannan
Har du varit i Italien eller på en riktigt bra restaurang som månar om traditioner så har du säkert märkt att deras PastaCarbonara inte har grädde i sig och är väldigt smakrik
När baconet är klart, lyft ur det ur pannan och lägg på hushållspapper så baconet får rinna av. Det finns säkert miljoner recept för hur du ska tillaga den perfekta PastaCarbonaran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.