Vik ihop degen över fläsket, nyp samman och forma till en rund palt. Salta vattnet och lägg ner paltarna allt eftersom de är fyllda och formade till runda paltar
När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Svärmors saffransskorpor. 2016-11-23, 21. 24. Ännu mer jul. Min svärmor är en hejare på att baka och dessa goda saffransskorpor brukar hon baka till jul
Den var okej, men går aldrig upp emot min svärmors falska mossaka. Ni som har hängt med på bloggen, vet ju att jag gav mig på att göra Mossaka på traditionellt sätt med aubergin och allt för några månader sedan
Strimla löken. Skär paprikan och morötterna i tunna stavar. Kvarta champinjonerna. Stek löken, champinjonerna, morötter och paprika i smör och när de har blivit lite mjuka, tillsätt ananasen och philadelphiaosten
vad sjutton är 'Pitepalt'. Finns det fler än en sorts palt. Kanhända - detta recept avviker i alla fall från 'traditionella' recept på 'pitepalt' genom att inte föreskriva att fläsket bakas in som fyllning i palten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.