1 krasse1.
Blanda samman vinäger, socker och salt i en kastrull. Värm försiktigt tills socker och salt har lösts upp. Koka inte! Ta till sidan och låt svalna.2. Tvätta riset ett par gånger och koka sedan riset i 12 dl vatten. Stjälp upp det nykokta riset i en stor bunke och tillsätt lite mer än hälften av vinägerblandningen. 3. Vänd försiktigt samman ris och vinäger. Smaka dig fram till din önskade styrka. Fläkta riset tills det är svalt.4. Servera riset med topping och sjögräsblad.Topping1. Klipp noriarken i 4 delar. 2. Skiva och stek auberginen i olja. Salta och skär den sedan i bitar. Rosta den röda paprikan i grillen i ugnen. 3. Skala paprikan och skär den sedan i bitar. Smaksätt med lite salt. Skala och skiva avocadon. Stek sparrisen i lite olja. Tillsätt soja på slutet och låt vätskan ånga bort. Skär i mindre bitar.4. Dela gurkan på längden och gröp ur den. Skär gurkan i tunna skivor. Salta lätt och krama gurkan tills vattnet börjar släppa 5. Hacka vitlök och salladslök. Blanda samman med gurkan och tillsätt sesamolja och sesamfrö. Skiva laxen i ca 5 mm tjocka skivor.Laxtataki1. Hacka laxen i små bitar. Hacka salladslök. Blanda samman med övriga ingredienser. Smaka av!
Att göra egen Sushi är så gott och blir oftast väldigt mycket billigare. Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
Att vi hade sushikväll i helgen är ingen hemlighet, det kunde man se både här och där. Första biten som skärs bort bjuder på en tjusig sushivariant med extra fyllning
. I fredags gjorde jag chokladpaj, som jag skrivit om tidigare. Ända sedan jag såg filmen "The help" (eller "Niceville", som den heter på svenska, har man inte sett den så bör man
För några veckor sen köpte vi ett sushi-kit i mataffären och nu var det dags att testa det. Vi gjorde både rullar och laxsushi eftersom jag tycker bäst om rullarna och min man tycker bäst om laxsushi
När riset är svalt nog att hålla i handen kan du börja rulla din sushi. Använd bambumattan för att rulla ihop sushin, när du kommer till den delen som inte har ris på sig stannar du till en stund
Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi. Sushiris. Jag har kokat sushiris en gång tidigare och det var en totalflopp så nu när det var dags igen så läste jag på lite extra och hittade den här beskrivningen, som var riktigt riktigt bra och enkel
Häromdagen gjorde vi hemmagjord sushi till middag och det blev riktigt gott faktiskt, det enda som inte blev helt bra var riset, det blev liksom lite för grötigt men det kanske är för att vi inte har en riskokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.