1 flingsalt
till topping1. Koka samtliga ingredienser till önskad temperatur: 120 grader eller kulprovet om du vill ha mjuk kola, 140 grader blir hård kola. 2. Häll upp i en liten, bakpappersklädd form cirka 20x15 cenitimeter. 3. Strö på flingsalt. Låt svalna, skär i bitar.TipsSmaksätt kolan genom att låta en delad, urskrapad vaniljstång eller 1 tsk ingefära koka med kolasmeten.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Susannes mustiga höstgryta med fläskkött 6 port. Att göra köttgrytor är verkligen härligt. Man kan variera dem nästan hur mycket som helst, och låter man bara köttet koka tillräckligt länge, så blir det också alltid gott
Godaste kolan. Jag har gjort första omgången kola den här julen (fler lär det bli). Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kola med smak av lakrits och salmiak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.