Susannes godaste köttbullar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ekologisk köttfärs av nöt- eller älg
  • 1 liten gul lök, riven eller finhackad
  • 1 ströbröd eller havregryn
  • 1 mjölk
  • 1 ägg
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 kalvfond
  • 1 soja
  • 1 senap
  • 1 potatismjöl eller idealmjöl
  • 1 smör till stekning
  • 1 grädde (kokbar)
  • 1 salt och peppar
  • 1 potatismos eller kokt potatis
  • 1 rårörda lingon
  • 1 pressgurka1. Stek löken gyllene i smör, låt svalna. Blanda havregryn och mjölk, låt svälla 10 minuter.2. Blanda färs, peppar och salt. Nu börjar färsen bindas ihop. Tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl.3. Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma små köttbullar och lägg på vattensköljt fat eller bakpapper.4. Stek bullarna gyllene i smör i omgångar. Flytta över till en annan panna.5. Efter sista stekningen slår du grädde i pannan, kokar upp och smakar av med kalvfond, senap, salt och peppar. Red av med majsena om du önskar tjockare sås.6. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen eller servera dem separat.7. Servera med potatismos eller kokt potatis, rårörda lingon och pressgurka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.