Igår hade jag en riktig bakdag, bakade flera sorter matbröd och även lite fikabröd. En av favoriterna blev ett lantbröd, som påminner väldigt mycket om ciabatta
Lite blandad citrus i fruktskålen som började sloka fick helt enkelt bli till en marmelad. Inte för att det går åt så mycket marmelad härhemma, men en trevlig gå-bort-present och ett uppskattat bidrag till skorporna på jobbet
Vi kokade citrusmarmelad med mandariner och citron till helgens frukostar. Stina fick med sig två burkar hem en med minidrömmar och en med citrusmarmelad
ENGELSK CITRUSMARMELAD MED VANILJ. Nu är det säsong för citrusfrukter. Det betyder att det är dags att köpa hem ett gäng apelsiner, blodapelsiner och citroner och svänga ihop en sats engelsk marmelad (nu när de är som sötast och förmånligast)
Nu när citrusfrukterna är som allra bäst, är det roligt att göra egen marmelad. Dessvärre är ju citrusfrukt - liksom för övrigt nästan all frukt - väldigt besprutad, så försök om du har möjlighet att få tag på kravodlad
Citrusmarmelad. Älskar apelsinsäsongen. En saftig, god och lättskalad apelsin är väl ändå ljuvligt. Däremot besvikelsen efter att ha kämpat med en svårskalad som sedan inte alls är god
Marmelad. Sött och gott. Jag bestämmer mig för att göra ytterligare en marmelad. Vi ska ha vänner över på middag så brieost med salami och marmelad till förrätt känns alldeles, alldeles rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.