1 citronsyra
eller askorbinsyra1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Lägg någorlunda jämnstora äpplen i en långpanna eller i en form som går in i ugnen. Picka äpplena med en provsticka eller en gaffel. Baka dem mjuka mitt i ugnen cirka 35 minuter eller tills de är mjuka. Lägg över ett bakplåtspapper så skvätter det inte i ugnen. Tiden beror på storleken på äpplena och hur mogna eller hårda de är. Titta till dem då och då. Låt dem gärna svalna en stund på plåten.3. Pressa de mjuka äpplena genom potatispress direkt ner i en stor bunke. Plocka bort skal och kärnhus allt eftersom de fastnar i pressen och är lätta att ta bort.4. Söta moset lätt efter smak och tillsätt 1 kryddmått citronsyra eller 1 kryddmått askorbinsyra per liter passerat mos. Blanda först citron- eller askorbinsyran i lite av moset och bland sedan med resten av moset. Söta efter smak. För lättsockrat mos cirka 1-1½ deciliter socker per liter passerat mos. Ska det kylförvaras måste man ha mycket mer socker än om man ska frysa moset. Häll upp i rena burkar och sätt på lock.
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Vi har ju ett äppelträd på tomten, tyvärr är många äpplen dåliga och bruna inuti, varför vet jag inte men jag lyckades i alla fall få ihop lite härligt god äppelmos
Vad säger ni, visst kan det väl vara på tiden att bloggen börjar bjuda på lite bröd. För att vara ärlig så har jag inte bakat så värst många bröd i mitt liv, men det är något jag verkligen vill ändra på
Mitt äppelmos är sockerfritt eller ja, det är inget tillsatt socker i ska jag säga. Rör ut askorbinsyran i lite färdigkokt äppelmos och blanda sedan ner det i resten av moset
Men idag blev dagen då ett superenkeltäppelmos hamnade i magen. Superenkelt. Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten
The post Superenkelt fröbröd (glutenfritt och veganskt) appeared first on Hur bra som helst. Världens enklaste & godaste fröbröd utan gluten, socker, jäst, ägg, mjölk & kan enkelt göras nötfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.