Förkoka broccolin i 5-10 minuter allt efter hur mycket tuggmotstånd du vill ha. Rör under tiden ihop "såsen" av grädde, crème fraiche, riven ost och senap
Skiva falukorven. Lägg ut hälften i en smord ugnsfast form. Lägg över senap, skivad lök och skivad ost. varva på resten av falukorven i skivor och senap på dessa
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka den gula löken och grovriv osten. Linda in varje korv i 1 baconskiva. Koka upp en kastrull med vatten, gula löken och 2 tsk salt
Fy, sjutton vilket trist väder vi har här nu. Regnet bara vräker ner. Känner verkligen att jag skulle behöva ut och röra på mig men det är inte precis lockande att dra ut barnen i detta väder och M är ju inte hemma förrän senare i kväll
Skiva och skär skinkan i små bitar, skär haricots verts i mindre bitar. Grovriv osten. Vispa ihop vatten, vinäger och såspulver, koka upp under konstant omrörning
Dagens matlåda bestod av korvgratäng med broccoli och ostsås och det är för mig en väldigt simpel maträtt, fort går den också, fortast går det självklart om man köper keldas ostsås (som jag gjort förr) men nu förtiden gör jag det mesta från grunden och det är inte avancerat, men känns ändå skönt att veta vad man har för saker i
Falukorv är ett sånt livsmedel som är lite klurigt att komma på nya rätter på så därför blev jag glad när jag hittade detta recept på Falukorvsgratäng på Åsa's receptblogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.