Så ska ni göra tabberas och krama utdet gottaste av julens godsaker i helgen och funderar på vad ni ska göra av de där pepparkakorna som ligger längst ner i kakburken, tveka inte utan gör den här efterrätten och ni är ett steg närmare sötbrödshimlen
Om det är något jag ogillar så är det att slänga mat. Eftersom mat är en bristvara på många håll i världen tycker jag att det är förfärligt att kasta bort fullt ätbar mat
Jag tror att all mat blir godare om man äter den ute i det fria och tillagar den över öppen eld. Äntligen känns det som våren även har kommit upp till Jämtland
FIKA UTE I DET GRÖNA. Kolla med en sticka, den ska komma ut torr. SNART ÄR DET VÅR. Som ni ser så har jag en förbless för våra mossbeklädda murar här ute i de småländska skogarna, det är så vackert
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda den tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter. Kolafyllning - Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120 grader eller i 20-30 minuter
På slutet av stekningen, fick Halloumi en plats på stekpannan också. Det blev den här. Det blev en vegitarisk lunch och en väldig god sådanNu är jag nätt och belåten
På slutet av stekningen, fick Halloumi en plats på stekpannan också. Det blev den här. Det blev en vegitarisk lunch och en väldig god sådanNu är jag nätt och belåten
Det blev en halvportion kebab med sallad kl. 13 och det betyder att jag klarat mej galant på den i 6 1/2 timmar, men nu skulle det snart smaka bra med lite mat igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.