)Hur som haver så blev det lite nya grytor, stekjärn och annat köksgeråd som fick ny adress, Håkan shoppade loss till cykeln och besvikelsen var stor när vi inte såg till varken Morgan, Ola-Conny eller Boris i gångarna
Vad passar väl bättre än att gå till Bryggeriet, där quizzkvällarna har varit, och få en god middag tillsammans alla 6 lagkamrater. Piggelindrink 1 glas2-4 cl vodka (beroende på glasets storlek och önskad styrka)fruktsoda, 7-up eller sockerdricka1 Piggelin isglassBlanda vodka och läsk i ett glas, helst inte för högt då drunknar glassen. 2-4 cl vodka
Vi gjorde en extra laddning och tog med oss till Carina och Affe i lördags, en perfekt "gå-bort" present som är extra rolig att ge när man har gjort den själv
Nu ska vi inte fördjupa oss i teknikens under eller i nätverken - det är inte det vi är i köket för idag - men vi kan ju säga som så att hade det inte varit för Istagram så hade vi inte upptäckt att det är ölets dag idag
Till middagen valde vi att dricka ett bubbel som kommer från Frankrike men som bär namn från en vingård alldeles utanför Ystad nära Köpingebro, Köpingsbergs Gård, som ägs av Carl-Otto Ottergren som är leverantör av detta vinet
Vi serverar alltid på tallrik - jag tycker det blir festligare så, och det ser så vackert med dekorerade tallrikar när gäster och familj ska sätta sig till bords
Folköl låter ju lite sunkigt men fick syn på en Frosty Bulldog Seasonal Ale från Gotlands Bryggeri när jag var och handlade och hade svårt att låta bli
Vi börjar med efterätten som blev ett eget "hitte-på", en tiramisu med somrig smak. I kväll är det så dags att gå på säsongens sista (för vår del alltså) quizzkväll på bryggeriet
Förrutom alla goda ölen är det besök på bryggerier och kulinariska matupplevelser som drar. En av favoriterna är stoofvlees - en kalopsliknande köttgryta kokad med belgisk öl
Ca 6 port1 kg tärnad högrev1 gul lök (finhackad)Smör och olja1 röd chilifrukt (finhackad)2 burkar krossade tomater3 msk kalvfond3 flaskor öl (jag tog Frosty Bulldog Ale från Gotlands bryggeri) 2 chipotle chili (stött i mortel)1 tsk anchochili2 lagerblad2 kanelstänger1 msk spiskummin2 tsk torkad oregano100 g mörk choklad 70% kakaohalt1 lime saft & skalSalt och pepparCream fraîche & nachochips till servering Putsa köttet och tärna det
Här blev det Blåkulla, en riktigt fin påskale från Slottkällans bryggeri. Jag trodde jag skulle komma med ett nytt häftigt namn, men efter en snabb googling verkar det vara rätt många massa folk som fått härmat mig, redan innan jag publicerat min idé
Den välbryggda colan från Fentimans bryggeri var nog kvällens dryckeshöjdare serverat till en hjortrygg med sås på mörk choklad - och Husmors favorit som jag redan skrivit om - rödbetspuré med brynt smör - nu fick jag smaka den
Denna är från Carlskrona bryggeri. 1-2 torkad eller färsk chili. 1-2 torkad eller färsk chili. I torsdags påbörjade jag detta receptet som är lånat av Björn Johansson på bbqlovers
Och i ett hörn på Borgmästargården fanns ett par lådor öl från våra lokala bryggerier Pine Ridge Brewery och Byaregårdens Brygghus som passerat bäst-före-datum
Folköl låter ju lite sunkigt men fick syn på en Frosty Bulldog Seasonal Ale från Gotlands Bryggeri när jag var och handlade och hade svårt att låta bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.