Min kollega Ulrika Öhman bjöd på den här till a-lagsfikat. -Mama Skogly ♥ 3 dl kokta svarta bönor. Jaha. Vi får säga RIP till min Nikon systemkamera som varit min sparringpartner i många år
Chocolate,. chocolate,. Dr Oetker hazelnut crunch for topping and melt chocolate to drizle over. Dr Oetker hazelnut crunch for topping and melt chocolate to drizle over
Visst är det bra när man hittar något nyttigt som även är gott. Man önskar ju att alla bakverk och andra goda saker vore rena hälsokosten, me tyvärr så är det ju önskedrömmar
Det är ju faktiskt semmel/fettisdagen idag, men eftersom jag inte tycker om semlor så bakade jag en kladdkaka med extra protein - en nyttigare variant dessutom
De här kakorna är verkligen någonting att bjuda skeptiska icke-bönätare på. Vi hade vanliga scones, glutenfria äppelscones (recept kommer), petit-chouxer, hemmagjord lemoncurd, nutella, jordnötssmör och te såklart
Alltså den dära bön-kladdkakan har jag tjatat om i år nu. pt-fia. - alt kokossocker, honung. - alt. Mixa nötter och kaffe/valfri vätska till något kladdigt, grovkornigt, mjöl-liknande ting 2
Inte vilket besök som helst heller för den delen, utan en lagning - den unge herrns allra första. I febaruari månads bakbox fick jag recept på denna härligt stora Chocolate Chip Cookiecake med kolagömma som Frida på Fridas Bakblogg tagit fram
Chocolate chip cookie dough cupcakes med en helt ljuvlig frosting gjord på kondenserad mjölk. Jag älskar chocolate chip cookies i alla varianter och dessa cupcakes smakar som en enda stor kakdröm
Gillade ni min Very Cherry Chocolate Cake, så är den här några strå vassare. Underbar ChokladmoussetårtaBotten150 g mörk choklad (70%)100 g smör100 g vetemjöl100 g strösocker1 nypa salt2 äggChokladtryffel150 g choklad (70%)100 g vispgrädde1 liten kula smörChokladmousse4 blad gelatin300 g+300 g vispgrädde300 g mörk choklad (54-64%, ej mer)3 äggulorca 40-50 g florsocker (smaka av och ta mindre om du vill ha mindre söt mousse)ca 200 g färska, fasta hallonChokladspegel17 g glykos2 blad gelatin65 g kakao10 g mörk choklad90 g strösocker110 g vatten25 g vispgräddeBottenSätt ugnen på 150 grader. Ställ tårtan i kylen minst 3-4 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.