Ett riktigt gott och stort surdegsbröd. Det här brödet är jättesmidigt att baka när man jobbar och inte har tid och lust att hålla på med bakning på morgonen
Äggost. Grymt gott alltså. Väldigt Bohuslänskt med. Idag blev jag så sugen på att göra en. Egentligen så ska en äggost stå till sig i kylskåp rätt länge typ över natten helst
Och en kanelbulle eller tre. Upp med handen om du ska äta kanelbulle idag. Varje år den 4. e oktober är det ”Kanelbullens dag”, lite gulligt tycker jag att kanelbullen har en helt egen dag i almanackan
Jag var egentligen i affären för att handla en fjällröding, men när det inte fanns så beslutade jag mig för att prova en guldsparid, eller seabream som den heter på engelska
Och det är dessutom första gången som i stort sett alla fat blir länsade hehe. I 5 månader har vi nu planera Meline´s (dotterns) kalas och började köpa in stort partytält, 50 meter glittertyg, dyra enhörningsdukar, tallrikar, muggar, servetter, pinjatas, massa gåvor och mycket mer. / Det blev ett riktigt stort kalas för det kom 22 barn och minst lika många vuxna
Ugn 200 grader. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
Ett stort bröd eller två mindre. )Dag 1 morgonEtt stort bröd eller två mindre. Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat
Har bestämt mig för att baka en Folkets Bröllopstårta, utan fusk och E-nummer. En riktig sådan består av en mandelbotten, jordgubbskompott, vaniljbavaroise och mandelkrisp, detta täckes sedan med vit marsipan
Smula jästen och lös upp den i det ljumna vattnet. Blanda i saltet ochmjölet. Det kan ev behövas något mer, men degen ska vara så kladdigatt den inte helt släpper kanterna på bunken
Det här har varit en riktigt efterlängtad helg. Planen var lite barnledig tid och lata dagar,. men så fort Viggo åkte till mormor och morfar i går morse började vår galet långa to-do-lista betas av
Vissa maträtter har det där lilla extra och det har den här gratängen. Den går snabbt att göra, det är inte svårt, du kan använda det du har hemma och som du gillar
Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Det här brödet reste sig bra så det blir stora skivor. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmar till i kylskåpet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.