Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Koka havregryn, vatten, banan och kanel ca 5 minuter i en kastrull. Häll över gröten i en form. Låt kallna i kylen. Skär gröten i 4 bitar (för 2 portioner). Stek bitarna i smör på medelvärme tills de är gyllene. Till servering: Toppa den stekta gröten med yoghurt, honung och nötter. För alla Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Toppa med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Tillsätt fler nötteroch lite honungoch häll försiktigt över resten av yoghurten. Flytande honung. Ta nötterna av pannan och lägg dom på en tallrik eller liknande
Lägg på grötenoch toppa med äpplena, jordnötssmör och lite valnötter. Valnötter. Som när någon i mitt flöde lägger upp en bild på stektgröt, och jag direkt känner varföööör har jag aldrig tänkt på det
Montera sedan ihop desserten genom att varva yoghurt, nötterochhonung i olika lager. Hacka nötterna i den storlek du vill ha, jag med lite större bitar då det blir lite crunchy
Strö över nötternaoch ringla över lite flytande honungoch en skvätt balsamvinäger. flytande honung. Av en del av päronen gjorde jag en förrätt med ruccola, päron, chevéost och pinje ochcashewnötter
Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön. Skär upp gröten i kuber. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.