Lägg morot, lök, frukter och salvia med vinet i ett ugnsfast kärl. Blötlägg de torkade frukterna och salvian i vinet, tillsätt vatten så att det täcker
I dag får ni stekenoch den örtslungade potatisen som är urgod att göra av färskpotatisen. Stek den sedan i stekgrytamed lite smör och lägg sedan ner den i en ugnsfast form
Som tillbehör stekte jag tjocka skivor av blomkål i smör och gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör. Vill Du ha recept på en vanlig Lammstekmed Rödvinssky, så hittar Du den Här
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Rosta kokosflingorna under omrörning i en torr stekpanna tills de blir ljusbruna. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Skölj av köttbiten och vänd den sedan i matoljan. (Jag har inte räknat med matoljan som används vid stekningen för det är en hel köttbit som inte suger åt sig det)
Sylt av bären blir gott tillsammans med jordgubbar. Bären ger en god sylt och saft (med rätt recept) med fin färg, trots sin lite fadda sura smak som färska
Det bästa med introduktionen av denna sallad var att både mor och svärmor gjorde klart att de INTE tyckte om getost men jag kan säga att båda ändrade sig efter att ha smakat denna sallad
Garnera med jordgubbar. Nyårsaftons dessert blev en chokladmousse av vit choklad och mjölkchoklad. Gör först den vita moussen enligt nedan och häll den i glasen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.