Lägg över i en skål och låt svalna. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram solrosfrön. 100 gram hasselnötter. 100 gram pumpafrön. 100 gram cashewnötter
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka. Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera
Och vilka nötteroch fröer man har i sitt bröd spelar inte så stor roll. Där har det givetvis frossats i bäckfisk, fisk, skaldjur och paella hela veckan lång, men dagens inlägg blir trots detta faktum inte fisk- eller Spanienrelaterat
Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
The post Varför bör man blötlägga frönochnötter. Alla fröer ochnötter innehåller fytinsyra, vilket är ett finurligt skydd som naturen skapat för att fröet eller nöten inte skall bli konsumerad innan den hinner hamna i jorden, gro och bli en ny fin planta
Har gjort supergoda nyttiga bollar, som till och med blev mycket mycket godare än jag hade trott. Lägg ner dadlar, aprikoser, hallon, nötter, frön i en bunke
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin ochnötter i en bunke. Semestern står i zenit och sommaren levererar allt det där underbara som hör till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.