Men så i helgen blev jag sugen på att göra müslimed mycket torkade bär och nötter och frön. Det blev en färgglad müsli som passar perfekt med en naturell yoghurt
Blanda alla torra ingredienser, utom den torkade frukten ochgojibären, i en skål. När müslin svalnat, blanda i den torkade frukten som du klipper ned i bitar
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk
Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos . Denna mandel- och kokosgröt äter Najni till frukost minst en gång i veckan, och det vore ju förmätet av mig att behålla detta läckra frukostrecept för mig själv, eller vad tycker ni
Vispa ner mandelmjöl, hasselnötter, chiafrön, solrosfrön och linfrön. Servera din smaskiga frukost med sockerfritt äppelmos, hasselnötter och pumpafrön
Müslin ovan är en av de müslis som jag gjorde och den innehåller krispiga nötter samt corn- och branflakes som tillsammans fick samsas med torkad frukt samt en slatt av en hemmixad smoothie med smak av kokos och apelsin
Igår gjorde jag en müsli på ekologiska havregryn, torkade söndersmulade nässlor, torkade lingon (har klämt sönder dem och torkat dem i ugnen), nypon pulver, mandlar, ekologiska chia frön, ekologiska kakaonibs, ekologiska russin, ekologiska solrosfrön,ekologiska linfrön, ekologisk kokosolja, och honung
Den här varianten är smaksatt med äpple och vanilj, supergott. Jag tänkte dra till med ett recept som passar fint till alla frukostar här i höst, en riktigt god musli att slänga på kvargen, yoghurten eller vad det nu är du lägger i frukostskålen
Rör om med trägaffel hela tiden. mandlar, valnötter, cashewnötter, solrosfrön, linfrön och sesamfrön). Rosta nötter och frön i torr stekpanna tills de fått färg
Men dagens väder (sol, snön har smält bort) gjorde mig så sugen på hemmagjord müslioch yoghurt. Sprid ut müsliblandningen på bakplåtspapper i en långpanna
Jag använde mestadels solrosfrön, eftersom de är ganska neutrala i smaken. Här kommer det utlovade receptet på de nyttiga chokladbollarna vi hade med oss på vår utflykt till Flottsbro
Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.