1 dl
blötlagt bovete (runt en fem timmar), 2 ägg, 1 dl sojamjöl, 1 dl keso, 1,5 dl naturell yoghurt, 1/2 dl pofiber, 2 tsk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1 msk salvia, flingsalt och 2 dl hackad färsk spenat. Bara att mixa samman, klicka upp i silikonformar, sätta in i ugnen på 200 grader i runt en tjugo minuter – och sen äta!
Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. Jag har aldrig lagat detta själv och helt plötsligt för några dagar sen så blev jag jättesugen på stuvad spenat och ägg
När jag lade fram att vi skulle få spenatsoppa en dag denna veckan, rynkades det lite på näsan. Tillsätt lite vatten om du använder fryst spenat som jag gjorde
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken. Spenat och broccolisoppa med räkkompott (ca 2 portioner). 200 g färsk bladspenat. 1 vitlöksklyfta 1 broccolihuvud 200 g färsk bladspenat
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. Strimla tomaterna och tillsätt till spenatröran. 4-6 PORTUGN 225°NÖDVÄNDIGHETERPAJDEG2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl125 g rumsvarmt smör eller margarin2-3 msk iskallt vattenFYLLNINGca 350 g spenat1/2 rödlök1 vitlöksklyfta1/2 grönsaksbujongtärningca 10 soltorkade tomater1 burk marinerad fetaost (ca 150 g)ca 2 riven ost3 ägg3 dl matlagningsgrädesaltsvartpepparGÖR SÅ HÄRBlanda ihop pajdegen. ca 350 g spenat
Så då blev det spenatsoppa. Tina spenaten om den varit fryst. Grovhacka spenat om den är färsk. Fräs spenat och lök i olivolja några minuter i en stor kastrull
Spenat och fetaost biffar stod på menyn och kan ni tänka er att dom blev SÅ GODA. Krama ur vätskan från spenaten, smula fetaosten och släng sen ihop alla ingred i en bunke samt blanda väl
Mixa spenat med kvarg. Lägg färsk spenat på en tallrik. 1 1 näve färsk spenat . 2 näve färsk spenat . Blanda samman det med avrunnen tonfisk och ett helt ägg
Blanda i 1 hackad gul lök och ca 200 g babyspenat. ca 200 g babyspenat. Pajdeg. Blanda 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 1-2 dl msk kallt vatten till en deg
RECEPT & FOTO Jill Wallentin. 3 st ägg ekologiska70 g vårlök65 g spenat70 g koriander färsk70 g bladpersilja50 g dill2 dl valnötter1 tsk gurkmeja1 tsk salt nymalen svartpeppar smör att steka i. 3 st ägg ekologiska70 g vårlök65 g spenat70 g koriander färsk70 g bladpersilja50 g dill2 dl valnötter1 tsk gurkmeja1 tsk salt nymalen svartpeppar smör att steka i. 65 g spenat. 65 g spenat
Toppa omeletten med färsk spenat och avokado. 50 g färsk spenat. Ansa och skiva svampen och stek den i en stekpanna med matfett, tills svampen får färg
Blanda ner spenat, hackad gul lök och pressade vitlöksklyftor. 300 gram spenat (frusen går bra). Skölj av kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.