Mördeg är en bra grund för att experimentera fram en massa goda kakor. Jag har inte experimenterat, men jag har bakat de här enkla, klassiska kakorna med choklad- och vaniljsmak
Det är tiden i ugnen som sedan spelar roll. Det är alltid roligt att testa någonting nytt. Efter att jag hade suttit och bläddrat i ICAs tidning Buffé, som jag annars alltid brukar slänga direkt, hittade vi ett recept vi ville testa
Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart
Det spelar dock ingen större roll för resultatet, det är mer en estetisk fråga. Börja med smuldegen. Skär upp smöret och låt stå framme en stund så det blir rumsvarmt
Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittade inga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
Blir inte bullarna perfekt jämna och runda spelar ju inte det någon roll, gott blir det ändå. Har ni barn som gillar att baka eller kanske känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.