1 pinjenötter1.
Sätt ugnen på 200°.2. Rulla ut smördeg med smörpapper på en plåt och dela degen i 8-10 bitar.3. Blanda mascarpone med ägg, citronskal, mjöl och salt. Bred ut över din smördeg, men lämna några centimeter på kanten4. Trimma sparrisen genom att bryta av den träiga roten. Fördela sparrisarna på smördegen. Strö över pinjenötterna.5. Sätt in plåten i ugnen i cirka 25 minuter eller tills smördegen fått fin färg.
grön sparris. 1smördeg (ca 250 g). 1mjuk getost t ex chevreau. 1ägg. 1sesamfrön1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Knipsa bort den grova änden av sparrisarna
I senaste Smakboxen följde det med salta brödpinnar. Till plocket med syrrans familj gjorde jag dem ännu smarrigare genom att bre vitlöksost på toppen och linda parmaskinka runt
1 förp smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 dl crème fraîche ca 400 g grön sparris (så tunna du kan hitta) ca 20 g parmesanost 1 citron 0,5-1 tsk chiliflakes flingsalt olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.