Som vegetarian trodde jag att jag hade smakat det mesta i grönsaksväg. Fel. Förra veckan delade en kurskamrat med sig av sin skörd från torpet och i påsen låg bland annat den här gröna ruskan som visade sig vara Agretti
På senare tid har det blivit mycket om vinländer med svag representation på vårt monopol. Turkiet, Georgien och nu några ord om viner från Slovenien och Kroatien
Den här rätten passar lika bra som festmåltid och vardagsmat. 4 pers400 g kassler1 röd paprika1 liten burk ananas1 bit purjolök2 msk smör2 tsk curry4 msk tomatketchup1/2 burk krossade tomater2 dl creme fraiche2 pressade vitlöksklyftor1 krm paprikapulversalt, pepparGÖR SÅ HÄR
I går grillade vi en fläskytterfilé som marinerats i en god marinad. Receptet hittade jag på bloggen "Två små kök" och tyckte det lät riktigt gott och spännande
Helgen bjöd på många både riktigt roliga och spännande upplevelser för oss alla fyra. Under jullovet passade vi på att beställa skridskor via nätet till hela familjen
Dags för min favoritmiddag--> paj. Tänkte variera mig lite och köra på den gröna linjen idag och dessutom utesluta ädelost som jag annars alltid tycks ha i när jag gör paj
Jag lagar ganska sällan mat efter exakta recept eller andras instruktioner. Men såhär i aktivitetstäta maj känns tips på middagar som smakar fantastiskt, men kan lagas på 30 minuter som något man verkligen behöver
Mexikansk Mole Poblano sås. Titta inte på bilden. Se receptet istället. De spännande ingredienserna som choklad och kanel bland annat, fick mej att vilja prova detta recept, som jag hittade i tidningen Mer Smak från Coop
Halloj gott folk. Ny vecka, nya tag och mer mat. Denna veckas matsedel innehåller spännande smaker. Risrätt från Egypten, klassisk mandelfisk, godaste bakpotatisen till kinesisk biff med bambuskott
Den där lilla nassen har verkligen gjort sitt segertåg över Sverige. Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.