Grekisk souvlaki med tzatsiki och lantsallad Servera till grillspetten medgrekisklantsallad och bröd. Blanda den medgrekisk yoghurt, vitlök, olivolja mittkok.expressen.se
Helgrillad fläskfilé med honungsglaze Pensla med glazen några gånger under stek- eller grilltiden. Coleslaw Blanda vitkålen med morot, vinäger och salt www.coop.se
Penne med oxfilé och grädde Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan www.koket.se
Filé Provencale på fläskfilé Servera med kokt ris eller pressad potatis och en sallad därtill. Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor Ica kuriren
Souvlaki med grekisk potatis och tzatziki Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Souvlaki 500 gram fläskfilé(er) 0,5 st citron(er) 3 msk olivolja 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 klyfta(or) vitlök 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 paket grillpinnar Grekisk potatis 1 kg delikatesspotatis 0,75 dl olivolja 2 st citron(er) 2 tsk torkad oregano 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Tzatziki 0,75 st gurka 3 dl grekisk yoghurt 1 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 st citron(er) 1 tsk honung Köp receptet www.tasteline.com
Mango Chutneygryta (mjölkfri) Jag gjorde en jättesmaskig köttgryta igår med fläskytterfilé, paprika och mango chutney. Så god den blev och det här är en av de grytor när man vill avsluta måltiden med att slicka upp såsen från tallriken Nicklas Kokbok
Sambalkotletter – långlagade och möra Koka upp grädde, creme fraiche, soja, fond, sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Ingredienser. 8 kotletter 56kilo.se
Filé med viltsmak Servera med hasselbackspotatis och sallad samt extra gelé. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör Hemmets Journal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.